Tirsdagshøjskole Athos - den græske munkeø

Tirsdag d. 12. januar 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Menighedshuset, Sletteskovvej 2, 6000 Kolding
Gratis

Munkerepublikken ved det hellige bjerg Athos er den græsk ortodokse kirkes hovedsæde og et selvstændigt område af Grækenland. Her lever mere end 2000 munke et asketisk og tilbagetrukket liv i bøn og meditation.

Athos er lukket land for kvinder og omgærdet med en del mystik. Begrebet turist eksisterer ikke her. Kun som pilgrim har man mulighed for at få adgang. Under foredraget er tilhørerne med på en flere dage lang og begivenhedsrig pilgrimsrejse i munkenes lukkede verden. Især munkenes kost og høje gennemsnitsalder gør deres levevis ekstra interessant. Kræft er en stort set ukendt sygdom, og mange munke opnår en høj alder, så på Athos kan der hentes inspiration til sund og livsforlængende kost. Foredraget giver næring til tanken og skærpet appetit på viden, så tilhørerne har noget med, når de tager hjem. Foredraget er levende fortalt og illustreret med smukke billeder. Foredragsholder Leo Schmidt.

Ophavsret: