Tirsdagshøjskole - Athos den græske munke

Tirsdag d. 7. september 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Nr. Bjert Kirke, Sletteskovvej 2, 6000 Kolding

Tirsdagshøjskolen ved Nr. Bjert Kirke

– eftermiddage for alle med foredrag, kage og kaffe

7. september 14.00-16.00 Athos – den græske munkeø

Munkerepublikken ved det hellige bjerg Athos er den græsk ortodokse kirkes hovedsæde og et selvstændigt område af Grækenland. Her lever mere end 2000 munke et asketisk og tilbagetrukket liv i bøn og meditation.

Athos er lukket land for kvinder og omgærdet med en del mystik. Begrebet turist eksisterer ikke her. Kun som pilgrim har man mulighed for at få adgang. Under foredraget er tilhørerne med på en flere dage lang og begivenhedsrig pilgrimsrejse i munkenes lukkede verden. Især munkenes kost og høje gennemsnitsalder gør deres levevis ekstra interessant. Kræft er en stort set ukendt sygdom, og mange munke opnår en høj alder, så på Athos kan der hentes inspiration til sund og livsforlængende kost. Foredraget giver næring til tanken og skærpet appetit på viden, så tilhørerne har noget med, når de tager hjem. Foredraget er levende fortalt og illustreret med smukke billeder. Foredragsholder Leo Schmidt.

Gratis adgang. Alle er velkomne - også for første gang.

Ved spørgsmål kan sognepræst Kristina Nilsson kontaktes på tlf. 6162 6099.